Salade van jonge snijbiet blaadjes met champignons
Dit najaar hebben we voor het eerst bosjes jonge snijbiet in het pakket. De jonge snijbiet is ook heel geschikt voor een salade. !
Benodigd
- bosje jonge snijbiet
- 200grm champignons
- 6 walnoten
- theelepel mosterd
- theelepel honing
- 2 eetlepels balsamico
- olijfolie
- boter of bakolie
- eventueel rode ui
- eventueel knoflook
- Was de snijbiet, snij de grotere blaadjes wat kleiner en leg deze in een grote schaal.
- Snij de champignons in ‘kwartjes’.
- Verhit de boter of olie (of een mix daarvan) in een pan en bak de champignons op een middelhoog vuur even aan.
- Eventueel kan je op het laatst ook een fijn gehakte teen knoflook over de champignons strooien. (Laat deze niet meebakken!)
- Doe de mosterd, balsamico en honing in een kommetje en roer met een vork de 3 ingrediënten tot een gladde substantie
- Eventueel kan je hier ook een kleine of halve fijn gesnipperde rode ui aan toe voegen.
- Voeg al roerende olijfolie toe, tot een mooie vloeibare egale dressing.
- Spreid de dressing met de vork over de snijbiet.
- Spreid de walnoten over de sla.
- Leg de champignons op de sla.
Smullen maar!
Ook erg lekker: vervang de champignons voor 50gr fijn gebrokkelde overjarige oude kaas (Vijfsprong) en 4 in fijne stukjes gesneden gedroogde tomaten (in olie of gewelde).
Deze salade is goed te combineren met gebakken aardappels of frieten.