Pesto van wortelloof
Gooi het loof van de wortel niet weg. Voor een konijn is het een traktatie, maar je kunt het ook zelf verwerken in een heerlijke pesto!
Benodigd:
- loof van een bos wortelen
- lente-ui
- knoflook (naar behoefte)
- 100grm overjarige of Parmezaanse kaas
- 50gram (handje) noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen of hazelnoten)
- 50ml olijfolie
- 6 gedroogde tomaten
Spoel het wortelloof in ruim water.
Hak de kaas en de noten in een de keukenmachine of in een hak/snij beker van de staafmixer. Met de hand fijn maken in een vijzel kan natuurlijk ook.
Snij het wortelloof redelijk fijn op een snijplank en voeg het vervolgens toe aan de kaas en noten. Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Hak het geheel fijn.
Voeg de lente-ui en de gedroogde tomaten toe. Hak ook deze fijn in de pesto.
Voeg als laatste de knoflook toe.
Serveer bij de pasta, smeer op een toastje of gebruik de pesto als ‘dip’ voor de worteltjes!