De gezonde basis in uw keuken

 
 

Over EKOLOKO

EKOLOKO is een concept in ontwikkeling, dat zich richt op het efficiënt distribueren van lokaal en biologisch geproduceerd voedsel. Door de lagere kosten en het hogere service niveau, wordt het voor de consument aantrekkelijker om lokaal geproduceerde biologische voeding te kopen.

Waar EKOLOKO juist lokaal veel ‘winst’ mee kan behalen is door het aanbod op de vraag af te stemmen; produceren/oogsten pas nadat er besteld is. Daardoor wordt bederf tot een minimum beperkt en wordt versheid optimaal gegarandeerd. Doelstelling is om producten letterlijk een zo direct mogelijke weg van producent naar consument af te laten leggen.

Speciaal voor dat doel heeft EKOLOKO een bestelsysteem ontwikkeld. Consumenten bestellen via een centrale portal, producten bij verschillende leveranciers. Bestellingen worden automatisch uitgesplitst op leverancier. De producent kan zelf producten toevoegen in de database en de prijsstelling aanpassen.

Vrachtfiets
Producten worden met (elektrisch ondersteunde) vrachtfiets door fietsdistributeurs (zelfstandig ondernemers) bij consumenten thuisbezorgd. Juridisch gezien is de distributeur de leverancier. Deze neemt ook zelf de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het te leveren product. (lees verder over de gebruikte vrachtfiets op www.deijzerenezel.nl

Omdat er vrijwel geen voorraad gehouden hoeft te worden en doordat fietsdistributie zeer kosten efficiënt is en omdat er in deze constructie een aantal belastingvoordelen ontstaan, kan de distributeur rekenen met een marge van slechts 15 tot 20% op de artikelen en kunnen de producten prijstechnisch gezien bij de consument gratis aan huis worden bezorgd.

Daarnaast, doordat de consument in een week-cyclus (via internet) besteld, ontstaat er een stabiel volume dat met zekerheid afgezet wordt. De afzet is bijvoorbeeld niet meer afhankelijk van het weer (goede of slechte marktdag) En al ruim een dag voor levering is bekend hoeveel er geleverd moet worden.

De bedoeling is om het EKOLOKO concept verder uit te werken en onder te brengen in een stichting. Iedere zelfstandige fietsdistributeur die biologische producten wil verhandelen, kan tegen een kleine vergoeding (streven is max 0,5% van de omzet) gebruik maken van het systeem. In tweede instantie wordt er ingezet op (landelijke) marketing.

Wilt u meer informatie? Lees dan verder op de EKOLOKO website of neem dan gerust contact met ons op

 
Volg ons via BudgetDuurzaam
©