Koolraap met mosterdsaus
Koolraap is een super gezonde en voedzame groente. Helaas heeft het bij veel mensen een wat negatieve smaak-associatie. Maar met dit eenvoudige recept verandert je beeld van koolraap in een oogopslag. Extra lekker met een stukje gebakken of gegrilde witvis.
- 1 koolraap
- 1 a 2 eetlepels mosterd
- 200ml bouillon (kan van bouillonblokje)
- 200ml slagroom
Snij de koolraap in plakken van 1 a 2 cm dikte.
Schil de buitenrand dik af (de kern van de koolraap is zoet, aan de schil is de koolraab bitter).
Snij van de plakken mooie dunne frites van maximaal 1cm dikte.
Kook de koolraap in een laagje water met wat zout in 20-25 minuten gaar.
Doe de bouillon en slagroom in een steelpan
Breng ze samen aan de kook, al roerende met een garde.
Kook de saus al roerende in tot deze een mooie romige structuur krijgt.
Voeg 1 a 2 eetlepels mosterd toe (of meer naar smaak).
Leg de koolraap-frites op het bord en overgiet ze met de saus. Lekker met gebakken aardappels en/of een gegrilde witvis.