De gezonde basis in uw keuken
 
 

 

 

Exclusief in Zutphen bij KratjeLokaalThe Grenada Chocolate Company Chocolade van The Grenada Chocolate Company wordt op een spectaculair eerlijke en energie-neutrale wijze geproduceerd en getransporteerd. Bij The Grenada Chocolate Company worden de cacaobonen direct na oogst gedroogd op (passieve) zonne-energie en tot chocola verwerkt door de lokale bevolking. Uniek omdat de gehele productieketen in handen van de cooperatie is, kleinschalig en overzichtelijk. Alle cacao ingrediënten, ook cacaoboter, zijn zeer vers en van eigen productie. Biologisch gecertificeerd en geproduceerd met zonne-energie.
Vervolgens worden de repen met een vrachtzeilschip vervoert naar Europa. Vanaf de haven in Amsterdam, wordt de chocolade met een fietskaravaan over het land gedistribueerd.
KratjeLokaal levert exclusief deze meest verantwoorde chocolade in Zutphen. Grenada Chocolate heeft in 2008 en 2011 zilveren medailles van de Chocolate Academy gewonnen. Schoner, eerlijker en vooral lekkerder, kunt u uw chocolade niet krijgen! Bent u de laatste schakel in deze bijzondere keten tussen producent en consument?


Toon inhoud van Vimeo
 


* Mott Green, de oprichter van de Grenada Chocolate Compagny en te zien in het filmpje, is in 2012 bij een bedrijfsongeval in de fabriek helaas overleden.

 


In de kleine chocoladefabriek in St.Patricks, op het caribische eiland Grenada worden de cacao-bonen gedroogd en verwerkt. De bonen worden in de directe omgeving geoogst. De chocolade heeft een donkere toon, met een rijke subtiele smaakbeleving.

Toon inhoud van Open Streetmap
  
Chocolade wordt vanaf de haven van Amsterdam met fietskoeriers over het land verspreid. Zo ook naar Zutphen.

 


meer over The Grenada Chocolate:
www.grenadachocholate.com
meer over zeilvrachtschepen:
www.lowtechmagazine.be/zeilschepen/

 
Volg KratjeLokaal op Twitter

Ja, goed idee


Stuur mij vrijblijvend** de wekelijkse e-mail/nieuwsbrief om te bestellen.

naam:

email:

adres:

woonplaats:

telefoon:
aantal personen*:

mijn boodschappen doe ik meestal bij*:


Ik meld mij aan

Wat doen jullie met mijn gegevens?