De gezonde basis in uw keuken

 
 

Daslook

“Eet prei in maart en daslook in mei, dan is men het hele jaar dokter vrij.”


Diverse vaga-recepten voor daslook pesto, daslook salade en daslook azijn. - Vegatopia

Tip voor de pesto-recepten: Vervang de parmazaanse kaas door overjarige boerenkaas van De Vijfsprong. Pijnboompitten kunnen vervangen worden voor walnoten of (blanke) hazelnoten van lokale oorsprong (vanaf najaar 2017 verkrijgbaar bij KratjeLokaal). Gebruik de Olicatessen olijfolie voor een spectaculaire smaaksensatie!

Traditionele Duitse Bärlauch-soep - Duitsland magazine
In Duitsland is daslook een veel algemener gebruikt ingrediënt dan in Nederland. De traditionele daslook soep is in een mum van tijd gemaakt en zorgt dat je in een klap midden in het culinaire voorjaar staat.

Daslook pesto met room en doperwten - francescakookt.nl

Lees meer over Daslook op Freshweb: www.freshweb.nl/daslook

Daslook is ook heel lekker gesnipperd in de boter met (eventueel) iets extra zou erbij.

Daslook kan bewaard worden in een afgesloten (plastic) bakje of zakje in de koelkast of op een vaasje in de schaduw.

Ik weet ook een lekker en eenvoudig (!) recept met daslook

link naar recept

toelichting

naam

e-mail




verstuur

 
Volg KratjeLokaal op Twitter
©